středa 8. října 2014

Postcrossing

Chcete poznat spoustu zajímavých lidí, navštívit největší světové metropole, anebo "jen" procestovat svět, ale nemáte moc finančních prostředků?
Nejen naše menu v pravé části stránky Vám může pomoci!


Existuje totiž portál s názvem Postcrossing, který Vám umožní poznat spoustu zajímavých míst a lidí a dokonce Vám otevře nové možnosti poznávání světa a jeho tajemných zákoutí.

Jak to celé funguje?
Jednoduše si založíte profil, vyplníte pár osobních údajů (včetně adresy Vašeho bydliště, ale nebojte se! Vše je naprosto bezpečné!) a hlavně položku About you, kde specifikujete, jaké typy pohledů ze všech koutů zeměkoule byste si přáli dostávat. A pak už jen čekáte, než Vám nějaký pohled přijde.
Pokud si přejete být iniciativní, můžete kliknout na položku Send a postcard, kde Vám počítač náhodně vybere adresu nějakého jiného nadšence z druhého konce světa. Zároveň také uvidíte, jak ostatní uživatelé mohou dostat Vaši adresu a že není přístupná jen tak komukoliv.

Zpočátku se může zdát, že pohledy nepřicházejí z žádných velkých dálek. Nejčastěji Vám budou psát Nizozemci, Ukrajinci a Belgičani. Stejně tak i Vy budete zpočátku posílat pohledy hlavně do Evropy. To se ale postupem času změní, nebojte.

Systém si také hlídá, abyste pohlednice pouze nepřijímali, ale také je posílali. Počet poslaných pohlednic by se od přijatých neměl lišit o více než 3 kusy. Poté už nebudete generováni ostatními uživateli.

Nezapomeňme ani na způsob registrace pohlednic - každá má totiž své jedinečné číslo. Díky němu zaregistrujete příchozí dopisy a Vaši adresáti tak budou moci dohledat kdo jim psaní poslal. NEZAPOMEŇTE REGISTRAČNÍ KÓD PŘIPSAT NA OKRAJ POHLEDNICE, jinak se snadno "ztratí", neboli ji adresát možná obdrží, ale už ji nezaregistruje do systému.

V profilu také můžete vystavovat své nejkrásnější kousky.

Tak co, nezní to skvěle? Tak šup na registraci a posílejte o stošest!

Žádné komentáře:

Okomentovat