sobota 20. července 2013

Život v Atlantic City

O našem dalším dnu volna jsme se rozhodli, že vyrazíme někam dál. Protože je Povilas většinou sám a chtěli jsme ho někam vytáhnout, domluvili jsme se se zaměstnavateli, že budeme mít všichni volno společně. Ve středu ráno jsme tedy ve čtvrt na osm ráno nasedli na kola a vyrazili směr Cape May Court House, odkud nám odjížděl autobus do AC. 


Tento týden byl v New Jersey dost horký, teploty se vyšplhaly i přes 100°F, což je asi 37°C. Na cestování to tedy nebylo nejlepší počasí, ale v klimatizovaném autobusu se toho stejně moc nepozná. Navíc Atlantic City je vyhlášené jednak místními kasiny a jednak outletovým centrem s obchody všech světových značek. Náš plán byl tedy jasný - jedno velké nakupování.

Po příjezdu do AC jsme asi hodinku a půl strávili procházkou po místním molu a prohlídkou pláže. Promenáda lemující pobřeží Atlantského oceánu je opravdu krásná, - samé malebné domečky, vitríny jak vystřižené z animáku - ale jen do té doby, než zjistíte, že není opravdová. Protože kasina zabírají prostor už od samotné pláže, bylo nutné ty holé betonové zdi nějak vylepšit. A co je lepšího, než několik desítek naoko vytvořených obchodů s nejrůznějším zbožím?

Atlantic City: Falešné kulisy obchodů zakrývající kasina

Atlantic City: Martin a Povilas na divokém západě

Atlantic City: Promenáda

Atlantic City: Pláž a přilehlá kasina

Atlantic City: AC!

Atlantic City: AC! (2)

Atlantic City: Let's gamble!

Atlantic City: Já a Povilas.

Atlantic City: Promenáda a další, většinou falešné, obchůdky

Má kolegyně Marissa ze snack baru mi doporučila oběd v místním Rainforest Cafe. Uvnitř se ocitnete v opravdové džungli. Přítmí, zvuky džungle, plastoví sloni, motýli a tygři. Za ten zážitek by to určitě stálo, ale bohužel měli na večeři dost plno a nám se nechtělo čekat. Asi se sem budeme ještě někdy muset vrátit.

Atlantic City: Rainforest Cafe

Hlavním důvodem, proč všichni jezdí do AC, je vyhrát spoustu peněz. My jsme nikdy v žádném kasinu nebyli, proto jsme se proplížili kolem cedule "Vstup povolen od 21" a alespoň nakoukli dovnitř. Na to, že bylo deset hodin ráno, bylo zde poměrně dost rušno.

Atlantic City: Naše jediná fotka z kasina

Protože horko už začínalo být úmorné, vydali jsme se dál od moře do místních obchodů, kde jsme strávili více jak polovinu dne. Když ono se z těch mega klimatizovaných obchodů tak těžko odchází!!!!

Atlantic City: Pozéři

Atlantic City: Sure!

Cestou jsme se vůbec poprvé stavili ve Starbucks. Vyhlášená americká "fast kavárna", kde mají spíš samé náhražky kafe. Mají tady ve zvyku napsat vám na kelímek vaše jméno, aby si poznali objednávky. Janu ještě zvládli, horší už to ale bylo s Povilasem. Proto se toho sám Povilas chopil a fixkou si jméno na kelímek napsal sám.

Atlantic City: Povilas ve Starbucks

Před obchodem Nike jsme pak narazili na Ronalda McDonalda a toho pána z obalu hry Monopoly. Mají tady teď nějakou hru o milion dolarů, takže se s nimi kluci alespoň vyfotili, já jsem si vyfotila jejich propagační akci - malování na chodník a stavění hradu z písku - a dostali jsme tři poukázky na Big Mac zadarmo. Tomu říkám Amerika!

Atlantic City: Pouliční zaprodaní malíři

Atlantic City: Pouliční zaprodaný stavitel hradů z písku

Atlantic City: Zaprodaní Martin a Povilas

Po dlouhatánském nakupování jsme se vrhli na pláž, kde se Martinovi ve vlnách podařilo ztratit brýle.
Samým šploucháním jsme už dostali hlad a protože já ani Martin jsme ještě nikdy neochutnali sushi, vydali jsme se autobusem na cestu zpět do Cape May Court House, kde je vyhlášená thajská - hibachi - sushi restaurace Murasaki. Můžu říct, že sushi je pro mě jedno z velkých kulinářských překvapení - bylo to výborný! Jsem si jistá, že jsme tam nejedli naposledy. Ačkoliv jsme se ještě doslechli o jedné restauraci v Rio Grande, kde zaplatíte 12 dolarů a můžete jíst jak dlouho chcete a co chcete - steaky, plody moře ... :)

Cape May Court House: Večeře

Cape May Court House: Sushi

Středa byla, alespoň pro mě, dnem, kdy jsem vyzkoušela spoustu nových věcí. A to nejen oblečení, ale především sbírání nových zážitků a prožití skvělého dne v úplně novém prostředí.

Doufám, že i vy se máte fajn :) Kdo se chce podělit o zážitky ->->->-> komentáře! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat