pátek 6. září 2013

Pittsburgh, Cleveland, Erie v obrazech

Ve středu nás čekal přejezd dlouhý více než 200 mil až do vzdáleného Pittsburghu. V tomto městě jsme měli jediný cíl – Mount Washington s výhledem na celé město. Na kopec (měla bych říct horu, ale hora to opravdu nebyla) vede historická zubačka, ze které jsem měla opravdový respekt. Z Mount Washington byl nádherný výhled na centrum města a takzvaný Zlatý Trojúhelník. Prošli jsme se městem, viděli zpívající fontánu a pokračovali kousek za Pittsburgh, kde se přímo u silnice nacházel náš Motel 6.

Pittsburgh: Lanovka



Pittsburgh: Centrum

Pittsburgh: Vyhlídka

Pittsburgh: Martiňák

Pittsburgh: My

Pittsburgh: Golden triangle

Pittsburgh: Fontána a Heinz stadion

Pittsburgh: Martin a fontána

Další ráno jsme si v motelu přivstali, abychom stihli všechna naplánovaná místa.
Již dopoledne jsme dorazili do Clevelandu, kde jsme si chtěli prohlídnout místní botanickou zahradu. Nakonec nás ale upoutala spíš budova nového muzea umění, kam byl vstup úplně zadarmo. Naneštěstí bylo parkovné před budovou omezeno na pouhé dvě hodiny (a já, neznalá místních parkovacích automatů, zaplatila jinému autu 90 minut parkování), neměli jsme na zbrusu nově vybavené muzeum moc času. Stejně jsme si to ale užili - sami to můžete níže posoudit.
Cleveland: Napodobujeme umění 

Cleveland: Martinův obraz pro mě

Cleveland: Můj obraz pro Martina

Cleveland, The Museum of Art: Útok na Martina

Chtěli jsme pokračovat dál, ale ještě předtím jsme se prošli po břehu jezera Erie, kde se nachází i muzeum Rock and Rollu. Název Rock and Roll totiž pochází přímo z Clevelandu.
Cleveland: Museum of Rock and Roll

Cleveland: Přístav jezera Erie v Clevelandu

Pokračovali jsme v cestě až do malého městečka Erie na břehu stejnojmenného jezera. Abychom našli cestu na místní pláž, dělala nám jedna paní předvoj. U jezera jsme zůstali až do západu slunce a následně dojeli přespat do dalšího Motelu 6, abychom nabrali síly na další den a nabili naše přístroje.
Erie: Martin u jezera Erie

Erie: Martin vyhlíží Kanadu

Erie: Martin a Povilas

Erie: My

Erie: Západ slunce na Kanadské straně jezera Erie

Erie: My

Žádné komentáře:

Okomentovat