úterý 1. července 2014

Pátý den na cestě

Hlásíme se ze Stavangeru, kam nás přivezl trajekt z Dánska. Trajekt jel přes noc, a tak jsme celí rozlámaní a nevyspalí. Dorazili jsme v 7 hodin ráno. Ale nejdřív, jak jsme se sem dostali.

Žichovice: Naše našťouchané auto, připravené na měsíční dovolenou

V pátek ráno , poté co se jsme všechno sbalili a našťouchali do auta, jsme vyrazili směr sever. Naše cesta ovšem skončila už v Horšovském Týně, když jsme zjistili, že nemáme stan.  Naštěstí nám ho Martinova mamka co nejrychleji přivezla, a tak jsme si prodloužili obědovou pauzu „jen“ o hodinu a půl. Pak už nás nic nebrzdilo a mohli jsme směle pokračovat v cestě. Janina poprvé řídila na dálnici a Martin poprvé zařadil šestku. O několik čuropauz a jednom kelímku kafe později jsme dorazili k Hamburgu. Přespali jsme asi sto kilometrů od něj na lesní cestě u silnice. Poprvé jsme také zakusili spaní v autě a s molitanovými matracemi pod zadkem to vůbec není špatné. Možná je to spaní až tak pohodlné, že jsme si se stanem vůbec nemuseli dělat starosti. Co nás ale zarazilo byly obytné vozy se spoře oděnými řidičkami všude kolem silnic. Netrvalo dlouho a došlo nám, že to nejspíš budou pojízdné bordely.

Německo: Dálnice

Německo: Pojízdný bordel

Německo: Vaření u silnice

Německo: Pica na dálnici

Ráno jsme se u silnice nasnídali, posbírali v lese pár čerstvých borůvek a zařadili se do osmikilometrové kolony před Hamburgem. Protože jsme byli čekáním dost otrávení, začali jsme vymýšlet z písmen cizích SPZek sprosté básničky. U některých to ale ani nebylo potřeba :) V půlce cesty jsme se v řízení vystřídali a já pokračovala přes hranice s Dánskem až do Billundu. V malém městečku jsme se krátce porozhlédli a našli vynikající místo ke spaní. Zapadlý plácek s potůčkem a posezením, mohli jsme se tedy konečně trochu umýt. I když taková ledová voda, to se vám ani moc nechce. Dánsko je také země kruhových objezdů – na jednom kilometru jsou třeba i tři za sebou. Tady prakticky nahradili všechny křižovatky.


Dánsko, Billund: Naše super spaní

Dánsko, Billund: Vaření z vody

Dánsko, Hirtshals: Pláž před trajektem

Dánsko, Hirtshals: My na pláži

Dánsko, Hirtshals: Přístav

Dánsko, Hirtshals: Výkřik!

Dánsko, Hirtshals: Parádní počasíčko

Dánsko, Hirtshals: My a auto na pláži před naloděním

Dánsko, Hirtshals: Trajekt

Na neděli jsme měli naplánovanou návštěvu zábavního parku Legoland. Celý den jsme strávili pobíháním mezi atrakcemi jako malé děti. Nutno podotknout, že jsme byli zřejmě nejstarším bezdětným párem v parku. I tak jsme si ale návštěvu pořádně užili.

Připojení k internetu tu moc není, a tak musíme zdlouhavě hledat po městě nějaké rychlé občerstvení. Bohužel ani McDonald nebo BurgerKing není jistotou, jak jsme se přesvědčili už tady ve Stavangeru. Kdy napíšeme další článek tedy opravdu nevíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat