neděle 20. října 2013

Hershey and bye bye Povilas!

Poslední den před Povilasovým odjezdem jsme navštívili městečko Hershey odkud pochází nejoblíbenější americké sladkosti z čokolády. Samotné městečko je velmi malé, ale díky čokoládě je plné lidí.


Hershey: Vstup do továrny na čokošku



Hershey: opět :)

Nejprve jsme nevěděli, na kterou z poznávacích exkurzí se vydat. Nakonec jsme usoudili, že za vyzkoušení bezmála desetiminutové projížďky vozíčky po čokoládovně nic nedáme (a to doslova, jelikož byla zadarmo :)). Průvodci nám byly mluvící býk a zpívající krávy. Písničku, kterou jsme v čokoládovně slyšeli, jsme z hlavy nemohli dostat ještě několik dní.
Hershey: Prohlídka čokoládovny v jezdících vozíčkách. A ZADARMO!!

Hershey: Náš uvaděč

Hershey: Zpěvačky

Hershey: Zpěváci
Před odjezdem z Hershey jsme se ještě vyfotili s postavičkami oblíbených amerických sušenek a čokolád a vtírli se zadarmo na prohlídku Hershey Garden, na které, kromě růží, nebylo nic moc zajímavého.
Hershey: Oblíbené americké čokoládičky

Hershey: A nejznámější americká čokoláda

Poslední noc s Povilasem jsme strávili v kempu asi 2 hodiny od New Yorku, kde se nám opět podařilo přespat zadarmo. Je vůbec zajímavé, že v celém našem prvním týdnu cestování jsme za žádný kemp nezaplatili ani dolar.
Následující den jsme se brzo ráno vydali na cestu do New Yorku, protože jsme chtěli odvézt Povilase na jeho let zpátky domů a také si ještě prohlédnout Central Park, který jsme předtím nestihli. Nakonec nám počasí přálo, takže jsme strávili několik hodin procházkami uprostřed Manhattanu.

Central park: Jezírko

Central park: Příroda versus člověk

Central park: Obelisk

Central park: Takhle člověk vypadá po týdnu cestování a 3000 kilometrech

Central park: Belvedere castle

Central park: Turtle pond - Želví jezírko

Central park: Želvy se vyhřívají na sluníčku

Central park: Povilas

New York: Kousek Čech uprostřed Ameriky

Všechno ale jednou končí, a tak jsme se v odpoledních hodinách (snad ne) navždy rozloučili s Povilasem.
New York: Bye bye, Povilaski :(

Hned poté jsme nastoupili do auta a vyrazili směr New Jersey a Big Timber Lake Camp. Můžu vám říct, že řídit na desetiproudé silnici není nic moc. Mnohdy jsme měli já i Janina dost nahnáno. Nakonec jsme ale do kempu dorazili přesně podle plánu, ještě jsme stačili vidět některé známé tváře, které v kempu zůstávají celou sezonu. Celý večer se táhl v duchu balení, vážení a přebalování, protože jsme hned další den ráno odlétali na Floridu.

2 komentáře:

  1. Ahoj, fakt moc me zaujal vas blog:) Chystam se s pritelem take do Ameriky a jsem z toho celkem v rozpacich. Chtela jsem se zeptat na par otazek, ale nikde na blogu jsem nenasla zadny kontakt na vas.

    Predem diky za odpoved, Pepina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      rád s čímkoliv poradím..
      Email: kononovmartin@gmail.com

      Vymazat